De missie van Mirjam Veltman

Moon Consultancy en Dé Praatbus


Mijn naam is Mirjam Veltman. Ik ben relatie, individueel en gezinstherapeut in mijn praktijk Moon Consultancy in Dordrecht. Ik heb ruim 30 jaar ervaring in verschillende functie’s in de GGZ en (jeugd-) hulpverlening. 

Ik ben mijn praktijk Moon Consultancy in 2005 gestart. Het is een praktijk voor psychosociale hulpverlening  in Dordrecht met specialisatie in relatietherapie. Ik ben Gespecialiseerd Narrarief specialist en onder andere geschoold in de Emotionaly Foccussed Therapy  ( EFT ) van Sue Johnson.

Ik geef de Houd me Vast trainingen, speciaal voor iedereen die verdieping in zijn relatie nodig heeft (maar niet direct in therapie zou hoeven). Ook geef ik EMDR therapie en werk ik met verschillende andere methodieken zoals systeemtherapie, cognietieve therapie, RET en diverse andere hulpverleningsvormen. 


De kern van mijn werk draait om hoofd en hart. Altijd in relatie tot communicatie: met jezelf en de belangrijke andere mensen om je heen. 


De therapie die ik geef,  lijkt op mij: duidelijk, professioneel en persoonlijk. Ik ben oprecht betrokken bij mijn cliënten, kan mij goed inleven en maak dingen niet ingewikkelder dan ze zijn. Die no-nonsense aanpak wordt door cliënten als plezierig ervaren.


Mijn kracht?

Inspireren, uitdagen, kritische vragen stellen en met onverwachte invalshoeken nieuwe mogelijkheden (laten) zien.

Uniek: Verbindend in Praktijk en Theorie. Zonder oordeel, meervoudig on-partijdig, met 30 jaar werk- en levenservaring ben ik in staat om mij snel in te leven, te helpen vastgelopen patronen te ontrafelen, trauma's en verschillende soorten en uitingen van 'pijn' te vatten en helpen te verzachten. 

Geen wachtlijst! Afhankelijk van jouw én mijn agenda plannen we afspraken in. Je komt dus niet op een lange wachtlijst te staan, maar weet direct na aanmelding waneer de therapie kan starten.                                                                                 De Praatbus Mirjam Veltman, Relatietherapeut Moon Consultancy    


De Praatbus: therapie en coachen in de rust van de natuur 

In 2021 bestaat Moon Consultancy 15 jaar! Naast het aanbieden van therapie in mijn praktijk Moon Consultancy in Dordrecht, was het ook tijd voor een nieuwe input: De Praatbus! Buiten in de natuur zijn met- of zonder het gezelschap van mijn honden Baloo en Gijsje, geeft mij rust. Ruimte om te reflecteren, haren los en neus in de wind! Lastige situatie's laten zich eenvoudiger overdenken en structureren als er geen afleiding is van mobiel, een aanrecht wat nog opgeruimd moet worden, kortom: alle "moet-dingen".


Aandacht en focus op 'het probleem', ondertussen de geluiden van vogels, het ruizen van de wind door boomtoppen of de golven in de branding rollend over het zand aan de kust...  De omgeving is van invloed op het voelen en denken. In de natuur zijn ruim voldoende ingrediënten aanwezig om je samen op te richten. Dusdanig, dat het helpend is om met jouw onderwerpen constructief aan de slag te kunnen gaan.


Het wandelen heeft mijn cliënten en mij niet alleen meer zelfkennis opgeleverd maar ook verdieping in het wonder van wandelen. Wandelen zorgt voor verbinding, creativiteit, inzicht in patronen en geeft ruimte tot out-of the-box denken. 


Stress, burn-out en trauma

Onderzoek toont aan dat wandelen een bewezen effectieve methode is bij het behandelen van een trauma, burn-out of stressklachten. Na een aantal wandelsessies geven deelnemers van dit onderzoek aan meer plezier in het werk te ervaren, meer hoop en zelfwaardering te hebben en vooral: minder klachten te ervaren. En dat is helemaal niet zo verrassend, want de frisse lucht, de natuur en de lichamelijke beweging zorgen ervoor dat je ruimte in je hoofd creëert. Als therapeut in Dordrecht maak ik vaak gebruik van de omgeving. Een aantal van mijn therapie sessies vinden dan ook buiten plaats in de Biesbosch, de polders op het eiland van Dordrecht, de kustgebieden van Zuid-Holland en Zeeland en in de bossen van Noord-Brabant of de Veluwe.


Werkwijze 

Na jouw keuze voor het gewenste pakket ( BusPraat, Uit je Burn-out of Je leven in Beweging) plannen we de 1e afspraak in op een locatie van jouw keuze en mijn mogelijkheden. Tijdens de gesprekken kijken we samen naar datgene wat je veranderen wilt, of dat wat je nu als een probleem ervaart. We kijken naar waar het vandaan komt en wat het met je doet. Door uit te gaan van jouw gevoelens en mogelijkheden, komen we bij de kern van het probleem om van daar uit een nieuw perspectief te ontwikkelen om bij je doelstelling te komen.

Uiteraard is het altijd mogelijk om gemaakte afspraken in overleg te verzetten, een vervolgtraject af te spreken of bijvoorbeeld gebruik te maken van een 2-3 maandelijkse terugkerende 'APK'. 

 


Wat anderen over mij zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Testimonials

In de buitenlucht, de rust van wandelen en tegelijk praten... Het heeft mij enorm geholpen weer wat orde te scheppen tijdens een nogal chaotische periode in mijn leven. Mirjam heeft duidelijk een bak met ervaring. Zonder oordelen en veel aandacht voor mijn karakter, heeft zij mij geholpen mijzelf terug te vinden. 

Lisette van A.

De Praatbus Mirjam Veltman, Relatietherapeut Moon Consultancy
Ms. Nameless
Add Your Stars
Testimonials
Een aantal jaar terug kwam ik thuis te zitten met een burn-out. Ik heb al een aantal psychologen 'versleten' en merkte op een gegeven moment dat het voor mij heel helend was de rust in de natuur te zoeken.
Mirjam is serieus, bevlogen, ze kan goed luisteren, doorvragen, maar durft ook stiltes te laten vallen. Ik ben Mirjam oprecht dankbaar voor hoe zij met mij is meegelopen: confronterend, respectvol, scherp en liefdevol en altijd weer die draai naar het positieve weten te maken! Dank Mirjam Moon!

Mike de B.

De Praatbus Mirjam Veltman, Relatietherapeut Moon Consultancy
Ms. Nameless
Add Your Stars
Testimonials

Mirjam laat je je eigen keuzes maken. Het is niet zo dat zij een bepaalde oplossing aandraagt of aangeeft wat goed is. Je komt zelf tot verrassende nieuwe inzichten en verborgen talenten weet zij zichtbaar te maken. Ik kom van heel ver, met heftige trauma's in mijn jeugd en als jong volwassene. Met de narratieve therapie heeft zij mij weer het vertrouwen in mijn toekomst gegeven en durf ik verbindingen aan te gaan met voor mij belangrijke mensen om mij heen. Vertrouwen en eigenwaarde is nu mijn basis. Het leven heeft voor mij weer inhoud en zin, en dat voelt zo enorm fijn!

Mira v.d. G.

De Praatbus Mirjam Veltman, Relatietherapeut Moon Consultancy
Ms. Nameless
Add Your Stars
Testimonials

Mirjam stelt je op je gemak, wekt vertrouwen en zorgt ervoor dat je in contact komt met je gevoel. Ze heeft de gave om jezelf in te laten zien hoe je de stap zet naar werken met meer plezier en energie. Mirjam helpt en begeleidt mij om keuzes te maken vanuit gevoel, niet alleen vanuit verstand en dat in een prachtige natuurlijke omgeving. Ik ben bij haar begonnen met 1 losse sessie maar als snel heb i besloten om elke 2 maanden met haar in gesprek te willen gaan. Ik noem dat mijn "APK-tje", even het hoofd en hart in balans brengen. Met Mirjam heb ik geleerd om mijn problemen op een andere manier te benaderen. Nu heb ik het bij mijzelf veel sneller door als ik aan het doordraven ben, vastlopen in mijn hoofd. Daardoor ben ik mij ook veel sneller bewust van wat ik wél wil denken en doen! 

Roy.

De Praatbus Mirjam Veltman, Relatietherapeut Moon Consultancy
Ms. Nameless
Add Your Stars